vakantie

Boven de Wolken Wandelen

Als je het even helemaal gehad hebt met het zeeniveau en de duinen van Texel, dan kun je het ook eens hogerop zoeken. Trektochten in het buitenland zijn helemaal hot. Bij trektochten wandel je een lange afstand verdeeld over een aantal dagen, soms zelfs een aantal weken. Dit kan in Duitsland of Oostenrijk, maar ook veel verder, zoals in de Himalaya of op Kilimanjaro. In deze blog post presenteren we je de beste trektochten voor wanneer je ook eens boven de wolken wilt wandelen. 

1) Annapurna Circuit

Een wandeling op het Annapurna Circuit is een ongelooflijk gevarieerde en opwindende wandeling op grote hoogte. De regio van het Annapurna Circuit ligt in het centrale Himalaya gebergte van Nepal en heeft enkele van de hoogste bergen ter wereld, waaronder Annapurna I, de zevende hoogste piek ter wereld.

Op het Annapurna Circuit trek je diep Himalaya in. We slingeren door steile, beboste valleien en kloven, wandelen over smalle paden die om de berghellingen slingeren, bezoeken een ijsmeer en steken een verlaten bergpas over. Hoe hoger je wandelt, hoe heviger het weer wordt, met sterke winden en temperaturen die ‘s nachts onder het vriespunt vallen.

2) Kilimanjaro

Mensen die Kilimanjaro beklimmen kunnen ook op extreme weersomstandigheden rekenen. De Kilimanjaro is het Dak van Afrika en in tegenstelling tot sommige andere grote bergen in de wereld, kun je Uhuru Peak per voet bereiken. Er zijn geen touwen voor nodig. Omdat je op lage hoogte begint, is acclimatisatie een belangrijk thema. Je trekt door verschilelnde klimaatzones en hoe hoger je komt, hoe ijler de lucht wordt. Op de lagere hellingen van Kilimanjaro loop je door het regenwoud en op de top bevind je je in de Arctische Zone. Ben jij klaar voor een wandeling op 5.895 meter hoogte? 

3) K2 Base Camp Trek naar Concordia

De Baltoro Glacier en K2 Base Camp zijn de meest populaire trekking- en bergregio’s in Pakistan. Niet voor niets bevinden zich aan het einde van deze gletsjer acht van de dertig hoogste bergen ter wereld. Rijen van steile rotsspitsen, granieten torens, glanzende gletsjerbergen en de besneeuwde koepels boven de massieve gletsjerstromen bieden misschien wel het grootste en mooiste berglandschap ter wereld.

Trekking in het Karakorum gebergte is een prachtige ervaring, maar de trekking naar Concordia is er een voor het leven. De Baltoro Vallei herbergt honderden pieken, waaronder vier pieken van 8000m zoals K2 en Gasherbrum 1.