7 december 2021

Een hotel Amsterdam boeken: dit is wat je moet weten!

2 min read

Als je een hotel wil boeken in de grootste stad van Nederland is het belangrijk om eerst een klein beetje onderzoek te doen. Dit doe je door middel van het vergelijken van de verschillende aanbieders die deze hotelkamers voor je kunnen reserveren. Op deze manier kan je het speelveld een beetje in kaart brengen. Sommige mensen houden er niet van om meerdere aanbieders aan de vergelijking toe te voegen. Ik snap dit ook wel. Het maakt de vergelijking inderdaad een stuk gecompliceerder. Echter denk ik dat in deze complexiteit wel meer waarde schuilt dan een eenzijdige evaluatie. In dit artikel lees je waarom ik dit vind en hoe je dus de beste keuze maakt.

 

Het complete plaatje maken

Als je zoals de kop doet vermoeden het complete plaatje wil faciliteren van de mogelijkheden om een hotel Amsterdam te reserveren moet je rekening houden met een aantal zaken. Om te beginnen moet je een top 10 maken van de websites die je het eerste in de zoekresultaten van je zoekmachine vindt. Uit deze lijst kan je dan een goede vergelijking maken. De elementen die in deze vergelijking terugkomen zijn de reviews en de prijzen van de aanbieders. Als je klaar bent met de vergelijking heb je als het goed is 2 lijsten. Eentje met de meest goedkope resultaten op een rijtje en een ander met de meest kwalitatieve aanbieders. Vanzelfsprekend is het natuurlijk niet de bedoeling dat je hieruit meteen de goedkoopste kiest. Waarvoor zou je dan de twee lijsten hebben gemaakt? Het is belangrijk om te kijken naar hoe hoog de meest goedkope aanbieder op kwaliteit scoort. Als de meest goedkope aanbieder op kwaliteit gemiddeld scoort dan is het een goede keuze. Echter komt het ook vaak voor dat de meest goedkope aanbieder de meest slechte kwaliteit heeft. Wat je in dit geval moet doen lees je in de volgende alinea.

 

Moet je voor het goedkoopste hotel Amsterdam gaan?

Het korte antwoord hierop is nee. Het is niet de oplossing om blind op de meest goedkope aanbieder te gokken. Dit zorgt ervoor dat je er later spijt van gaat krijgen. Mijn methode om dit op te lossen is meestal door middel van het vergelijken van de twee lijsten in zijn geheel. Op deze manier kan je een compleet lijstje hebben van welke aanbieders goede service bieden en ook nog eens goedkoop zijn. Uit deze lijst kies je dan wel de hoogste uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *