7 december 2021

Een roadtrip door Frankrijk met je vrienden

2 min read

Heb je altijd al weleens een roadtrip willen doen? Hier hoef je niet super veel onderzoek voor te doen. Met de juiste voorbereiding en juiste mensen om je heen kun je je leukste vakantie ooit gaan inplannen. Een roadtrip vakantie is een hele andere soort vakantie dan de meeste mensen kennen. Allereerst ga je met de auto op vakantie, wat een hoop mensen nog nooit hebben gedaan of niet veel doen. Je gaat daarnaast met je beste vrienden op vakantie en ervaart de trip er naartoe heel anders dan normaal.

Kies van tevoren bestemmingen uit

Er zijn mensen die er voor kiezen de auto in te stappen en onderweg te kijken waar ze stoppen en overnachten, maar de meeste mensen willen liever van tevoren weten hoelang ze naar de eerste bestemming moeten rijden. Het is ook handig om dit van tevoren in te plannen wanneer het je eerste keer is met de auto. Het zijn vaak lange autoritjes wat best zwaar kan zijn. Zorg ervoor met elkaar te zitten en alle bestemmingen op te schrijven. Zo weet je waar je een vakantiehuis zuid frankrijk moet boeken en waar je met zijn allen in een hostel gaat overnachten.

Maak duidelijke afspraken

Bij een roadtrip is het belangrijk duidelijke afspraken te maken met elkaar. Je kunt hierbij denken aan wie er allemaal een rijbewijs heeft en dus kan rijden, hoeveel iedereen aan een stuk kan en wil rijden en waar je pitstops houdt. Vergeet ook niet voldoende eten en drinken mee te nemen onderweg, omdat je niet om de tien minuten wilt stoppen wanneer de een trek krijgt. Het leuke aan een roadtrip is ook het snacken tijdens het rijden en wanneer er niet veel meer over is ergens boodschappen te doen om weer verder te kunnen.