Geen categorie

Grote maten badmode: ook jij mag gezien worden!

Een dagje naar het strand of zwembad is niet voor iedereen altijd even leuk. We zijn nou eenmaal niet allemaal gezegend met een naar Westerse standaard 'goed' figuurtje. Badmode uitkiezen kan dan soms echt een flinke zoektocht zijn en flink wat onzekerheden aanwakkeren. Gelukkig komen ook de fashion brands er anno 2020 achter dat curves en diversiteit in lichamen hartstikke mooi zijn en gevierd mogen worden. Dit geldt ook voor badmode. Daarom heb ik hier een aantal tips op een rijtje gezet om de zoektocht naar de perfecte grote maten badpak of grote maten bikini wat makkelijker te maken!

De tegenbeweging

Het vinden van de perfecte bikini of badpak is voor bijna elke vrouw elke lente en zomer weer een opgave. Onze Westerse cultuur heeft bepaalde standaarden gezet op hoe het ideale vrouwenlichaam eruit hoort te zien, en dat is nou eenmaal voor lang niet iedereen haalbaar. Maar er is een flinke tegenbeweging aan de gang. Steeds meer vrouwen durven met trots hun figuur te laten zien, ongeacht welke maat ze hebben. En zo komt er langzaam een einde aan dat onhaalbare ideaalbeeld dat elke vrouw er als een topmodel uit zou moeten zien.

Kijk eens goed naar jezelf in de spiegel

Natuurlijk zijn wij vrouwen altijd wat onzeker als het op ons lichaam aan komt. En het passen van badmode kan dan ook wel eens confronterend zijn, helemaal als het niet goed zit of duidelijk niet voor jouw figuur gemaakt is. Een tip waar je mee zou kunnen beginnen is om eens goed naar jezelf te kijken in de spiegel. Waar ben je onzeker over en waar ben je juist trots op? Zo kun je gerichter op zoek gaan naar kleding en badmode die bepaalde delen van je lichaam wat meer doet opvallen of camoufleren.

Een paar effectieve badmode tips

Ben je gezegend met een grotere boezem en ben je daar trots op? Dan is een badpak of bikini met diepere decolleté een ideaal kledingstuk om deze in het zonnetje te zetten (letterlijk en figuurlijk!). Ben je wat onzeker over je appelfiguur? Met een hoge taille bikinibroek krijg je optisch meer een zandloper figuur. Zo zijn er een aantal trucjes om je lichaam zo mooi mogelijk voor de dag te laten komen zodat jij je zelfverzekerder voelt. De kleur zwart kleed af, maar hetzelfde geldt voor de kleur rood. En een rode badpak of bikini staat ook nog eens super zomers! En heb je liever niet dat je cellulitis teveel opvalt? Dan zou je kunnen kiezen voor badkleding met een gezellige print. Dit zorgt ervoor dat de putjes in je lichaam wat minder duidelijk zichtbaar zullen zijn.

Het belangrijkste is dat je draagt waar jij je goed in voelt, ongeacht wat de modetrends en regeltjes zijn. Als jij je goed voelt in je badpak of bikini, dan straal je en dat is wat mensen zullen zien. Draag jezelf met confidence, ook jij mag er zijn en bent prachtig zoals je bent!