7 december 2021

Huren van een camper

3 min read

Op vakantie met de camper zorgt ervoor dat je alle vrijheid hebt om te gaan en staan waar je maar wilt met luxe en comfort bij de hand. ✓ Lees hier meer!

Op vakantie met de camper

Met een camper kan je gaan en staan waar je maar wilt. Daarom staat de camper voor veel kampeerders voor het ultieme gevoel van vrijheid. Een camper heeft meer ruimte en voorzieningen dan een caravan. In een camper kan je ook meer spullen kwijt en kost het minder tijd om de camper op de goede plek te zetten. Bij vertrek zijn de spullen zo weer gepakt en kun je meteen weer op pad. Een camper is net een rijdende huis, waar je direct alles bij de hand hebt en niks hoeft uit te pakken. Campers zijn bij uitstek geschikt om een heel land of gebied te ontdekken. Een caravan bouw je daarentegen simpel uit met een voortent, waarna je makkelijk met de auto de directe omgeving kunt verkennen of om boodschappen te doen. Dat is met een camper allemaal een stuk lastiger. Echter gebruik je de camper vaak niet om drie weken op dezelfde plek te blijven staan. 

Het huren van een camper

Ga je normaal altijd met het vliegtuig op vakantie en wil je een keer wat anders? Kies er dan eens voor om een camper te huren. Het reizen met een camper geeft je veel vrijheid en het is mogelijk om te gaan en staan waar je maar wilt. Daarnaast kan je met een camper een rondreis maken om meerdere plaatsen te bezoeken en heb je alle luxe en comfort bij de hand. Het huren van een camper is de perfecte manier om te ervaren of deze manier van reizen bij jou past. Bij het huren van een camper zit je nergens aan vast en hoef je niet om te kijken naar het onderhoud gedurende het jaar. Het huren zorgt ervoor dat je geen groot geldbedrag hoeft uit te geven aan de aanschaf van een camper. Daarnaast geeft een camper meer vrijheid dan een appartement of hotel, terwijl je vaak evenveel of meer luxe hebt. Op zoek naar een leuk avontuur, dan is het huren van een camper ideaal voor jou.

Toegestane overnachtingsplekken met een camper

Er zijn natuurlijk veel campings en andere recreatieplekken, waar je betaald met de camper mag staan. Echter als je onderweg ergens wilt rusten of blijven, zijn er andere plekken waar je kunt staan met de camper. Langs de snelweg overnachten mag in Nederland alleen op plaatsen waar slapen expliciet is toegestaan. In Duitsland is het wel toegestaan, maar maximaal 24 uur. In Frankrijk mag je overal overnachten waar auto’s en bussen mogen parkeren, tot wel 7 dagen. In Europa zijn er ook paar plekken waar je nog mag wildkamperen. In Schotland geldt het recht om te zwerven. Dat wil zeggen dat je bijna overal mag lopen en parkeren, ook met de camper. In Noorwegen en Zweden is het ook toegestaan om te wildkamperen, mits je de regels volgt. Zo is het niet toegestaan om in een bebouwd veld of binnen 150 meter van het dichtstbijzijnde huis te staan. In Zwitserland mag je wildkamperen hoger dan 2000 meter, wat goed is voor fraaie uitzichten.