Geen categorie

Is het verstandig om een skivakantie te boeken voor het seizoen 2020-2021 in verband met Covid-19?

Had u al een wintersport inpaklijst klaarliggen maar twijfelt u nu of het wel een slimme keuze is om op vakantie te gaan? Of een skivakantie nu uw jaarlijkse traktatie is of een droombestemming, wij wegen uw kansen om deze winter in de sneeuw te vallen af.

Miljoenen reisplannen zijn dit jaar aan flarden gegaan, nadat de coronavirus pandemie de commerciële luchtvaartindustrie bijna tot stilstand had gebracht. Menig vakantie inpaklijst is even op de achtergrond verdwenen.

Kijk of het veilig is om naar uw bestemming te reizen

Buitenlandse reizen begonnen in juni weer, maar inmiddels zijn de getallen weer aan het stijgen. Op de website Nederlandwereldwijd.nl staat de meest recente informatie over kleurcodes van landen. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken werkt regelmatig de lijst bij van de landen waarnaar het veilig acht om naar te reizen.

Dan zijn er de regels die zijn opgesteld door de landen die mensen willen bezoeken – sommige laten helemaal geen reizigers uit Nederland binnen, terwijl anderen van hen eisen dat ze bij aankomst 14 dagen lang zichzelf isoleren of een Covid-19-test doen.

Dus, is skivakantie mogelijk in de winter 2020-2021?

De vraag is er en het aanbod is er ook. We zien ook veel bedrijven die reispakketten aanbieden. Maar zijn ze veilig om te boeken? Er zijn verschillende dingen die u moet overwegen voordat u een skivakantie boekt.

Afhankelijk van uw bestemming

Niemand kan met enige zekerheid voorspellen wanneer landen hun grenzen openen. Het hangt er sterk van af of het Nederland lukt om onder het besmettingsgraad te zitten van 1.0. Zolang dat niet lukt is de kans klein dat andere landen ons binnen laten. Hierdoor heeft u een grotere kans dat uw vlucht geannuleerd zal worden. 

Mocht u toch een reis willen boeken voor het geval dat de grenzen weer open gaan, zorg er dan voor dat u de termen van de vliegtickets en vliegtuigmaatschappijen goed doorneemt. Vaak vergoeden ze bijvoorbeeld alleen de volledige ticketprijs met een annuleringsverzekering. Maar extra gemaakte kosten zoals het toevoegen van extra bagage worden vaak niet terugbetaald.