7 december 2021

Je eigen fiets elektrisch maken

2 min read

Elektrische fietsen hebben het leven gemakkelijker en handiger gemaakt voor mensen die niet op een gewone fiets kunnen rijden. Elektrische fietsen zijn snel en verbruiken minder menselijke energie in vergelijking met gewone fietsen. Daarom kan men gemakkelijk een lange afstand afleggen in minder tijd dan met een gewone fiets.

Elektrische fietsen zijn wereldwijd verkrijgbaar in verschillende fietsenwinkels; de prijs is echter meestal te hoog om er een te kopen. Maar er is goed nieuws. U kunt uw eigen elektrische fiets thuis maken en het is eenvoudiger dan u ooit had gedacht.

Elektrische fiets ombouwset

Een eigen e-bike maken is betaalbaar, en de productiviteit is ook hetzelfde als van de dure elektrische fietsen die in de winkels te koop zijn. U moet een elektrische fiets ombouwset kopen en wat tijd uittrekken om de gadgets aan uw gewone fiets te bevestigen.

Deze kit bestaat uit een paar accessoires zoals de snelheidsregelaar, de voeding voor de snelheidsregelaar, een motor wiel en een spaak. De ombouwset bevat meestal geen accu, wat het belangrijkste onderdeel is van de e-bikes. Daarom is het altijd goed om dit na te vragen en apart te kopen.

U kunt de accu kiezen op basis van uw behoeften. Hoe hoger de accuspanning, hoe beter de snelheid, de belastbaarheid en het rijden op heuvelachtige wegen.

U moet ook de capaciteit van de batterij kiezen, en een batterij met hoge capaciteit wordt aanbevolen om een duurzame e-bike te ontwikkelen.

Bovendien zijn zowel de voorste als de achterste motor verkrijgbaar, dus u kunt er een van uw keuze of beide kopen.   

Het installeren

Na het kiezen van uw elektrische fiets conversie kit, moet u het te installeren. U moet uw fietswiel verwijderen en installeren in de elektrische motor wiel. U krijgt ook de stekkers voor de kit, zodat de verbinding gemakkelijker is.

Het belangrijkste onderdeel is het aansluiten van de accu op de snelheidsregelaar. Controleer eerst waar de accu kan worden geplaatst. Meestal past hij in de voorste driehoek onder uw knie.

Draai bij het plaatsen van de batterij de schroeven goed aan, zodat hij niet losraakt tijdens het rijden. Zorg ervoor dat u bijpassende connectoren koopt. Door deze twee componenten aan te sluiten is uw fiets omgetoverd tot een elektrische fiets en klaar om te rijden.

Bedrading

Voordat u gaat rijden, moet u ervoor zorgen dat de bedrading goed is aangesloten. De draden moeten zo worden vastgemaakt dat ze het pedaal, de remschijf of een ander deel van de fiets niet raken.

Zorg ervoor dat de schroeven van de schijf echt goed vastzitten. Anders kan het draad worden doorgesneden als hij tijdens het rijden wordt losgedraaid.

Als u een e-bike wilt kopen of met een e-bike specialist wilt praten en een aantal fietsen wilt testen, zijn fietsenwinkels in Apeldoorn de beste winkels voor u. U kunt in deze winkels terecht voor alle soorten e-bikes, waaronder mountainbikes, stadsfietsen en racefietsen. U kunt ook hoogwaardige en duurzame elektrische fiets conversie kits vinden bij deze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *