7 december 2021

Let goed op in het verkeer

2 min read

Het verkeer is over het algemeen enorm druk en vooral in de spitsuren. Daarom is het belangrijk dat je altijd goed oplet in het verkeer. Ongeacht of je op de fiets of in de auto zit, het is van groot belang dat je je focust op de weg en op de andere verkeersdeelnemers om je heen. Soms kan dat wel lastig zijn en zeker met alle verleidingen die we vandaag de dag hebben. Er zijn veel mensen die tijdens het rijden op hun smartphone zitten of zich bezighouden met andere dingen. Hoe belangrijk het ook is, het valt nooit meer goed te praten als je je door iets laat afleiden en daardoor een ongeluk veroorzaakt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje en er blijven altijd risico’s aanwezig wanneer je besluit om de weg op te gaan. Iedere dag ontstaan er jammer genoeg weer gevaarlijke verkeerssituaties en vinden er alsnog veel ongelukken plaats. In sommige situaties kun je er wel iets aan doen of heb je er zeker wel invloed op, maar er zijn ook veel situaties waarbij je er weinig aan kon doen en dat het vooral door het toedoen van iemand anders is gekomen.

Hoeft niet jouw schuld te zijn

Eigenlijk is het enige wat je altijd kunt doen, goed opletten op de weg en rekening houden met de andere verkeersdeelnemers. Laat je dus niet door je telefoon of door iets anders afleiden en houd je ogen op de weg. De andere verkeersdeelnemers kunnen ook een fout maken en jou hierdoor in gevaar brengen. Je zal voorbereid moeten zijn op het ergste scenario en rekening moeten houden met verschillende factoren. Wat zou je moeten doen als er een auto tegen je aanrijdt of dat je ineens een ongeluk ziet gebeuren of dat je zelfs ziet dat er een fietser is aangereden? Je wilt natuurlijk nooit dat er zoiets voorvalt, maar mocht het toch gebeuren dan is het fijn om goed voorbereid te zijn. Het is belangrijk om rustig te blijven, maar om wel gelijk actie te ondernemen. Het is belangrijk om direct polshoogte te nemen en om te kijken of er een vorm van letsel is toegebracht. Daarna is het verstandig om gegevens uit te wisselen en om contact op te nemen met de verzekering.

Herstel van het ongeluk

Wanneer er sprake is van letselschade vanwege een ongeluk, dan zal er een periode volgen waarbij er herstelt moet worden van het opgelopen letsel. Het advies is vaak om veel rust te nemen totdat de pijn zo goed als weg is. Daarna is het belangrijk om weer in beweging te komen en om een begin te maken aan het doen van oefeningen. Dat wordt vaak gedaan onder begeleiding van een fysiotherapeut. Toch kan elke vorm van letselschade verschillend zijn en hangt het af van de blessure die je hebt opgelopen.