auto

Met de auto naar Texel: zo doe je dat

Staat er een vakantie naar Texel op de planning? Goede keuze! Op dit mooie Waddeneiland is er van alles te doen. Het eiland bestaat uit 7 verschillende dorpjes en staat bekend om de mooie natuur. Je vindt er bijzondere vogels, planten en een hoop schapen. Ook kun je je er prima vermaken. Bezoek bijvoorbeeld een museum, leef je uit in de gezellige horeca of geniet van het zonnetje op het strand. Je kunt ervoor kiezen om met de auto naar Texel af te reizen. In dit artikel vind je een aantal tips.

Met de veerboot

Om op Texel te geraken zul je gebruik moeten maken van een veerboot. Op de veerboten is plek voor een heleboel voertuigen en passagiers en ze varen ieder uur vanuit Den Helder. Op drukke dagen wordt er zelfs twee keer per uur gevaren. Het is niet nodig om van tevoren te reserveren!

Een kaartje kopen voor de boot

Er zijn verschillende manieren waarop je een kaartje kunt kopen voor de veerboot. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om dit online te doen, bij het loket op de veerhaven, maar ook bij een self-serviceloket in Den Helder.

Bereid je auto voor

Alvorens je vertrekt, is het van belang dat je je auto goed voorbereidt. Je moet er toch niet aan denken dat je onderweg pechhulp in moet schakelen! Zorg dat je van tevoren je auto controleert of laat controleren bij een vakgarage. Check je oliepeil en vul indien nodig je olie bij, zodat je onderweg niet voor verrassingen komt te staan. Ook is het belangrijk dat je je bandenspanning nakijkt; deze moet niet te laag zijn. Zeker in de zomer wil je proberen te voorkomen dat je onderweg met een oververhitte motor stil komt te staan. Vul je koelvloeistof dus van tevoren bij.