7 december 2021

Ontdek het noorden van Nederland

2 min read

Het is weer een nieuw jaar, dus nieuwe ronde, nieuwe kansen. Hopelijk kun je dit jaar wel weer mooie nieuwe reizen maken en nieuwe plekken ontdekken. 2020 was niet het beste jaar om op vakantie te gaan, vanwege alle restricties en de verschillende kleur codes van landen. Het zal je daarom ook niet verbazen als ik je zeg dat het heel druk was met Nederlanders als vakantieganger in eigen land. Hopelijk kunnen we er dit jaar weer op uit. Een ding is zeker, je kunt altijd ons eigen land verder blijven ontdekken. Zo zijn er in holland boven amsterdam veel leuke plaatsen te bezoeken.

Ontdek Alkmaar

Een van de steden die nog boven Amsterdam liggen is Alkmaar, de stad van de voetbalclub AZ. Vanuit Alkmaar heb je een goede verbinding naar onze hoofdstad, maar Alkmaar zelf heeft ook veel te bieden. Voor 2014 bestond de gemeente Alkmaar alleen uit de stad Alkmaar, maar sinds 7 jaar bestaat de gemeente uit nog een aantal kleine dorpjes. Het is erg leuk om met de fiets deze gemeente te ontdekken. In Alkmaar, de stad, zijn er genoeg dingen te bekijken en te doen.

Overnacht in Den Helder

Voor veel mensen is Den Helder geen onbekende plek, alleen vaak wordt deze plaats alleen gezien als de plek waar je met de pont naar het Waddeneiland Texel. Maar de plaats zelf is zeker de moeite waard om te bezoeken. Zo is er een museum en kun je veel grote schepen bekijken en heb je een mooi uitzicht op het water. Het is echt een aanrader om in Den Helder een mooie overnachting te boeken. Voor veel Nederlanders ligt Den Helder niet om de hoek en om dus het meeste uit te bezoek te halen is het zeker leuk om daar ook te overnachten. Het plaatsje beschikt over meerder hotels die goed te betalen zijn. Na je overnachting kun je de oversteek maken naar Texel, zonder dat je je hoeft te haasten voor de pont of kun je een andere kant op gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *