Geen categorie

Op vakantie naar Tanzania? Dit moet je weten over de Kilimanjaro beklimmen kosten

Wil jij op vakantie naar Tanzania, dan ben je vast geïnteresseerd in de Kilimanjaro beklimmen kosten. Deze berg die zich in het Kilimanjaro National Park bevindt, is bijna 6 kilometer hoog en daarmee is het de hoogste berg van Afrika. Het beklimmen van de Kilimanjaro is daarom ook zwaar en duurt meerdere dagen. De berg zelf is een dode vulkaan en op de top ligt eeuwige sneeuw. Jaarlijks trekken duizenden mensen naar Tanzania om zich aan deze trek te wagen. Lees hier verder als je de Kilimanjaro beklimmen kosten weten wilt.

De Kilimanjaro beklimmen kosten berekenen

Er zijn verschillende manieren waarop je de Kilimanjaro kunt beklimmen. Je kunt kiezen uit een aantal mogelijke routes waarmee je van 5 dagen tot 2 weken bezig bent. De langere routes zijn duurder, omdat je langer onderweg bent, meer accommodatie moet betalen en elke keer de toegangsprijs voor het nationale park moet uitgeven. De beste manier om dit te boeken is misschien wel met een kant en klare reis, omdat dit dan allemaal bij de prijs inbegrepen is. Daarvoor betaal je gemiddeld bedragen van tussen de 1500 en 4000 euro. Hier zitten alle Kilimanjaro beklimmen kosten bij inbegrepen, dus van de kampeergelden tot de salarissen van de gidsen en dragers. Je hebt ook de mogelijkheid om zelf je reis samen te stellen, maar het is de vraag of je dan goedkoper uit bent.

Welke route kies je?

De Kilimanjaro beklimmen kosten worden dus grotendeels bepaald door de route die je uitkiest. Ga je voor de Coca Cola- of de Whiskey Route?  Dat komt doordat de route bepaalt hoeveel overnachtingen je nodig hebt, hoeveel dagen je in het park wilt verblijven en hoeveel je de gidsen moet betalen. Het is echter niet altijd verstandig om de snelste route te kiezen. Hoe sneller je de berg op gaat, hoe meer je problemen kunt krijgen met hoogteziekte. En dat beïnvloedt weer de kans dat je de top haalt. Neem je een route die langer duurt, dan kun je echt genieten van je wandeltocht, maar zal je tegelijkertijd ook extra moeten betalen. Door je route slim te kiezen kun je je Kilimanjaro beklimmen kosten binnen jouw budget houden.

De Kilimanjaro beklimmen kosten voor het park

In principe is het niet zo erg om  je Kilimanjaro beklimmen kosten te moeten betalen, want een groot gedeelte daarvan gaat naar het park zelf. En daar wordt het benut voor bijvoorbeeld reddingsacties en conservering. Door jouw bijdrage kan het park open blijven en ben je veilig. De parkkosten bestaan onder andere uit de campingtarieven, de gids- en portierskosten, de reddingskosten en de conserveringskosten. Deze zijn gezamenlijk meer dan 100 euro per nacht. Daar komt dan nog een fooi voor de dragers en gidsen bij van tussen de 150 en 300 euro. Kies je voor een georganiseerde reis, dan zijn al deze kosten al bij de prijs inbegrepen. Dat is natuurlijk wel zo gemakkelijk, omdat je er dan verder geen omkijken meer naar hebt, Wat ook jouw keuze is, de Kilimanjaro beklimmen kosten zullen de ervaring meer dan waard zijn.