Geen categorie

Tips voor Rotterdam van een local

Rotterdam wordt wel eens vergeten bij het overwegen van een stedentrip in Nederland. Rotterdam is een zeer moderne, dynamische stad die ook tal van hoogtepunten en bezienswaardigheden te bieden heeft.
Van de topattracties en de beste uitzichten tot restaurants en bars, hier vind je alle informatie over de Nederlandse stad. Ik heb Simone ook een paar vragen gesteld. Ze woont al meer dan 16 jaar in Rotterdam en heeft een paar absolute insider tips voor je.

Welke plek vind je in geen enkele reisgids over Rotterdam?
De Dakakker (Dachacker) op het dak van het schuifblok. Helaas is het zelden toegankelijk, maar als je de gelegenheid hebt, moet je deze aangrijpen en deze groentetuin op het dak met uitzicht over Rotterdam bezoeken.

Rotterdam ruikt naar …
Rotterdam ruikt voor mij naar de grote wijde wereld. Voor water- en scheepsdiesel en, afhankelijk van het district, voor voedsel van over de hele wereld.

Hoe herken je een echte Rotterdammer?
… zijn diversiteit. In Rotterdam wonen mensen uit zo’n 190 landen, dus alle huid- en haarkleuren zijn vertegenwoordigd.
Hoe kom je het beste van A naar B in Rotterdam?
Zeker met de fiets. Er zijn uitstekende fietspaden in de stad en je bent niet afhankelijk van een dienstregeling of parkeren. Maar het leukste is de snelle, maar helaas ook vrij dure watertaxi.

Wat is de beste manier om van het vliegveld naar het stadscentrum van Rotterdam te komen?
Als je het geluk hebt om op Rotterdam Airport aan te komen, neem je de bus in 20 minuten naar het centrum. Als je een oplaadbare chipkaart hebt gekocht, kost deze 1,69 euro. Zo niet, dan betaal je 3 euro aan de buschauffeur.
Vanaf Amsterdam Airport Schiphol neem je voor 11,60 euro de trein naar Rotterdam in minder dan een uur. Voor een meerprijs van 2,30 euro kun je de Intercity direct nemen, dat scheelt een half uur. 

Mijn favoriete eten in Rotterdam is?
Ik hou van Lekkerbek. In Duitsland denk ik dat het Backfisch heet. Dus gebakken visfilet met beslag. Zomaar, heet en vet, zonder er iets aan te doen.
En dan is er nog de Kapsalon. Heel calorierijk en niet bepaald gezond, maar uitgevonden in Rotterdam. Kebab op frites, knoflook en hete saus, daarna alles gebakken met kaas. Maak het af met een salade en de caloriebom is klaar.

Waar kan ik het lekkerste eten en drinken krijgen in Rotterdam?
De Lekkerbek is altijd vers en rechtstreeks uit de friteuse. Anders moet je zeker eens een Surinaams Broodje in Rotterdam proberen. Het is een broodje belegd met hartig en pittig vlees, vis of groenten. De beste zijn bij Warung Mini op Witte de With Straat.

Waar kom je het beste tot rust in Rotterdam?
Helemaal aan het einde van de Wilhelminapier, naast Hotel New York, kunt u in de zomer op een ligstoel gaan liggen en naar de schepen op de Maas kijken. Super goed!
Voor een pauze in het stadscentrum is de rozentuin achter museum Boijmans van Beuningen ideaal.

In welke buurt in Rotterdam kun je het beste uitgaan en feesten?
Ik heb dat al heel lang niet meer gedaan. In de zomer zijn er veel festivals in de stad, dus je kunt de nacht in dag veranderen. Rotterdam is een stad voor jongeren en biedt veel culturele mogelijkheden.
Je kunt het beste naar Witte de With Straat gaan. Hier vind je leuke cafés, bars, restaurants en kleine winkeltjes.

Een andere hotspot die steeds populairder wordt, is “De Kaap”, Katendrecht. In de oude industriële hallen is er de Fenix ​​Food Factory voor liefhebbers van streetfood en tal van andere restaurants waar je lekker kunt eten.

Waar haal ik de beste koopjes in Rotterdam?
Op de grote markt tussen de kubuswoningen en de markthal elke dinsdag en zaterdag. Fruit, groenten, vis, kaas, bloemen, eetstalletjes, verse vruchtensappen, kleding, een rommelmarkt en nog veel meer. 

5 dingen die in elke koffer thuis horen als je naar Rotterdam reist:

1. Absoluut een goede fotocamera. Rotterdam is erg fotogeniek en heeft veel mooie gebouwen en architectuur te bieden.
2. Een regenjas voor het geval dat, je weet maar nooit.
3. Goede schoenen, want Rotterdam verkent u het beste te voet.
4. Een smartphone, want in het centrum van Rotterdam is overal gratis wifi!
5. Een klein Nederlands-Duits woordenboek om het Nederlandse menu te vertalen.
Is jouw beste moment in Rotterdam?
Fiets op de fiets door de groene polders rondom de stad en zie in de verte de skyline van Rotterdam. Ah!

Alleen in Rotterdam

Een voormalige passagiersstoomboot die niet alleen te bezoeken is, maar ook hotelkamers biedt en een groot openbaar openluchtterras met een schitterend uitzicht.

Welke bezienswaardigheden in Rotterdam moet ik zien?
• De nieuwe markthal
• Erasmusbrug en moderne architectuur op de Müllerpier erachter
• De haven, ideaal voor een rondvaart door de haven
• Het Feyenoord Stadion, De Kuip

Meer van Nederland zien?

Naast Rotterdam is er nog veel meer te zien en te doen in Nederland, een land dat bol staat van de evenementen en attracties. Kijk daarom eens naar de uitjes kortingskaart van Nappas.nl.

Een kortingskaart die zich zal lonen als je graag een dagje uit gaat of evenementen wilt bezoeken.