vakantie

Vakantie aan de Nederlandse kust – lekker naar Noord-Holland

Een vakantie in eigen land is super leuk. Zeker nu we te maken hebben met het coronavirus is het extra lekker om niet ver te reizen, maar er wel even lekker tussenuit te zijn. Onze tip: een vakantie naar de Noord-Hollandse kustlijn. Kijk hiervoor bijvoorbeeld een op de website van I-projekt naar het gevarieerde aanbod vakantiehuisjes en appartementen aan de kust. Je vindt hier aanbod in gezellige kustdorpjes zoals Callantsoog, Julianadorp aan Zee, Groote Keeten en Sint Maartenszee. Alle accommodaties liggen dichtbij de strandopgang zodat u niet ver hoeft te lopen om te genieten van het strand en de zee. Ideaal voor een heerlijke vakantie aan de Nederlandse kust. 

Zit niet lang in de auto 

Het is helemaal niet nodig om ver te reizen om te genieten van zon, zee en strand. Dat kan gewoon in ons eigen kikkerlandje in een vakantiepark in Noord Holland. En het zal je verbazen, hoe mooi de natuur en de kust in ons land eigenlijk wel niet is in elk seizoen. In de zomer is het heerlijk warm en schijnt hier volop de zon. Ideaal om te zwemmen in de zee en lekker te zonnebaden. In het najaar en in het winter is het heerlijk om uit te waaien op het strand. Maak je hoofd leeg en kom even weg van alle stress van het drukke dagelijkse leven in de stad. Ze zeggen niet voor niets dat je aan de kust helemaal tot rust komt en dat de zeelucht je goed doet. Langs de kust zijn er ook talloze gezellige strandtenten te vinden waar je terecht kunt voor een lekker hapje en drankje. 

Wat kun je allemaal doen aan de Nederlandse kust? 

De provincie Noord-Holland is super veelzijdig en zeker niemand hoeft zich hier te vervelen. Voor de sportievelingen is het mogelijk om allerlei activiteiten en sporten op het strand te ondernemen zoals beachtennis, zwemmen, blokarten of surfen. Voor de natuurliefhebbers is het mogelijk om prachtige wandelingen of fietstochten te maken door het duinlandschap. Neem ook eens een kijkje bij de natuurgebieden Kooibosch, Zwanenwater en Abbestee. Voor de shopliefhebbers en stadliefhebbers is het niet ver reizen naar de wat grotere steden zoals Amsterdam, Haarlem, Schagen of Alkmaar. Daarnaast ben je vanaf de kop van Noord-Holland zo in Den-Helder. Hier is het opstappunt voor de boot naar Waddeneiland Texel, leuk voor jong en oud.