7 december 2021

Waarom zou je kiezen voor een deelauto en auto sharing? 

2 min read

Het hebben van een eigen auto voor je deur heeft zo zijn voordelen, maar brengt ook een hoop kosten met zich mee. Als je niet dagelijks gebruik maakt van je auto, is het dan ook niet altijd even verstandig om een auto aan te schaffen. In de samenleving waarin we leven wordt het genormaliseerd om een auto te kopen, terwijl dit lang niet altijd aan te raden is. Zo kun je vaak beter een auto delen met een ander of misschien zelfs beter een auto huren. 

Het ontstaan van deelauto’s 

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer auto’s op de weg en langs de weg te vinden. Dit is niet goed voor het milieu en bovendien is er steeds minder plek voor al deze auto’s. Er zijn steeds meer en langere files, bovendien zijn er in steden als Utrecht nauwelijks lege parkeerplekken te vinden. Om deze drukte tegen te gaan, zijn er mensen gaan kijken naar opties die beter zijn. Zo maken steeds meer mensen gebruik van een deelauto Utrecht. Het is pas een aantal jaar begonnen met het creëren van deelauto’s. Het principe carsharing is echter snel bij een grote hoeveelheid mensen aangeslagen. Er zijn in Nederland nu al meer dan 70.000 deelauto’s te vinden waar bijna een miljoen mensen weleens gebruik van maken. Je kunt deze auto’s in een hoop plekken in Nederland terugvinden, maar zeker in de randstad moet het geen probleem zijn om deze auto’s bij jou in de buurt terug te vinden. 

Voordelen van het delen van een auto

Door gebruik te maken van een deelauto kun je zoals eerder gezegd dus geld besparen. Wanneer je zelf een auto koopt zal dit een hoop geld kosten. De meeste mensen zullen ervoor kiezen om een tweedehands auto te kopen, maar ook deze kost vaak duizenden euro’s. Je zou kunnen zeggen dat dit een investering is die je doet om er lang gebruik van te maken, alleen zal deze investering je alleen maar geld gaan kosten. De auto zal in deze jaren namelijk alleen maar minder waard gaan worden. Bovendien komen er als je een auto koopt ook nog wat andere kosten bij kijken. Zo zul je de auto moeten verzekeren en wegenbelasting betalen. Dit is als je de auto niet vaak gebruikt en in Utrecht woont verspilling van het geld. Je kunt namelijk vaak eenvoudig gebruik maken van ander vervoer. Als dit niet kan dan kun je een stuk beter een auto huren of gebruik maken van een deelauto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *